loading...
بنیاد مهدویت شهرستان ماهشهر
آخرین ارسال های انجمن
مدیر بازدید : 306 شنبه 20 آبان 1391 نظرات (0)
بسم رب الحسین
عاشورا درنگاه مسیحیان و برخی مورّخان مغرب زمین
1390092628411
چارلز دیکنز (نویسنده معروف انگلیسی): اگر منظور امام حسین علیه السلام جنگ در راه خواسته های دنیایی بود، من نمی فهمیدم چرا خواهران و زنان و اطفالش به همراه او بودند؟ پس عقل چنین حکم می نماید که او فقط به خاطر اسلام، فداکاری خویش را انجام داد.

توماس کارْلایْل (فیلسوف و مورخ انگلیسی): بهترین درسی که از تراژدی کربلا می گیریم، این است که حسین علیه السلام و یارانش ایمان استوار به خدا داشتند. آنها با عمل خود روشن کردند که تفوّق عددی در جایی که حق با باطل روبرو می شود و پیروزی حسین علیه السلام با وجود اقلّیتی که داشت، باعث شگفتی من است.
ادوارد براوْن (مستشرق معروف انگلیسی): آیا قلبی پیدا می شود که وقتی دربارهء کربلا سخن می شنود، آغشته با حزن و  الم نگردد؟ حتّی غیر مسلمانان نیز نمی توانند پاکی روحی را که در این جنگ اسلامی در تحت لوای آن انجام گرفت انکار کنند.
فِرْدریک جمس: درس امام حسین علیه السلامو هر قهرمان شهید دیگری این است که در دنیا اصول ابدی و  ترحّم و محبّت وجود دارد که تغییر ناپذیرند و همچنین می رساند که هر گاه کسی برای این صفات مقاومت کند و بشر در راه آن پافشاری نماید، آن اصول همیشه در دنیا باقی و پایدار خواهد  ماند.
ل.م.بوید: در طیّ قرون، افراد بشر همیشه جرأت و پردلی و عظمت روح، بزرگی قلب و شهامت  روانی را دوست داشته اند و در همین هاست که آزادی و عدالت هرگز به نیروی ظلم و فساد تسلیم نمی شود. این بود شهامت و این بود عظمت امام حسین علیه السلام . و  من مسرورم که با کسانی که این فداکاری عظیم را از جان و دل ثنا می گویند  شرکت کرده ام، هرچند که ۱۳۰۰ سال از تاریخ آن گذشته است.
واشنگتن ایروینگ (مورخ مشهور آمریکایی): برای امام حسین علیه السلام ممکن بود که زندگی خود را با تسلیم شدن ارادۀ یزید نجات بخشد، لیکن مسئولیت پیشوا و نهضت بخش اسلام اجازه نمی داد که او یزید را به  عنوان خلافت بشناسد. او به زودی خود را برای قبول هر ناراحتی و فشاری به  منظور رها ساختن اسلام از چنگال بنی امیّه آماده ساخت. در زیر آفتاب سوزان سرزمین خشک و در ریگ های تفتیدۀ عربستان*، روح حسین علیه السلام فناناپذیر است.
ای پهلوان و ای نمونه شجاعت و ای شهسوار من، ای حسین علیه السلام!
* البتّه امام حسین علیه السلام در صحرای کربلا شهید شد، نه در ریگزارهای عربستان!
توماس ماساریکگر: چه کشیشان ما هم از ذکر مصائب مسیح مردم را متأثر می سازند، ولی آن شور و  هیجانی که در پیروان حسین علیه السلام یافت می شود در پیروان مسیح یافت نخواهد شد و گویا سبب این باشد که مصائب مسیح در برابر مصائب حسین علیه السلام مانند پرکاهی است در مقابل یک کوه عظیم پیکر.
موریس دو کبری: در مجالس عزاداری حسین علیه السلام گفته می شود که حسین علیه السلام، برای حفظ شرف و ناموس  مردم و بزرگی مقام و مرتبهء اسلام، از جان و مال و فرزند گذشت و زیر بار  استعمار و ماجراجویی یزید نرفت. پس بیایی ما هم شیوهء او را سرمشق قرار  داده، از زیردستی استعمارگران خلاصی یابیم و مرگ با عزّت رابر زندگی با  ذلّت ترجیح دهیم.
ماربین آلمانی (خاورشناس): حسین علیه السلام با قربانی کردن عزیزترین افراد خود و با اثبات مظلومیت و حقانیّت خود، به دنیا درس فداکاری و جانبازی آموخت و نام اسلام و اسلامیان را در  تاریخ ثبت و در عالم بلندآوازه ساخت. این سرباز رشید عالم اسلام به مردم دنیا نشان داد که ظلم و بیداد و ستمگری پایدار نیست و بنای ستم هر چه  ظاهراً عظیم و استوار باشد، در برابر حقّ و حقیقت چون  پرکاهی بر باد خواهد رفت. 
جُرج جُرداق (دانشمند و ادیب مسیحی): وقتی یزید مردم را تشویق به قتل حسین علیه السلام و مأمور به خونریزی می کرد آنها  می گفتند: “چه مبلغ می دهی؟” امّا انصار حسین علیه السلام به او می گفتند” ما با تو  هستیم. اگر هفتاد بار کشته شویم، باز می خواهیم در رکابت جنگ کنیم و کشته  شویم.
آنطون بارا (مسیحی): اگر حسین از آن ما بود، در هر سرزمینی برای او بیرقی برمی افراشتیم و در  هر روستایی برای او منبری بر پا می نمودیم و مردم را با نام حسین علیه السلام به  مسیحیّت فرا می خواندیم.
گیبون (مورخ انگلیسی): با آنکه مدّتی از واقعه گربلا گذسته و ما هم با صاحب واقعه هم وطن نیستیم، مع ذلک مشقّات و مشکلاتی که حضرت حسین علیه السلام تحمّل کرده، احساسات سنگین دل ترین خواننده را برمی انگیزد، چندانکه یک نوع عطوفت و مهربانی نسبت به آن  حضرت در خود می یابد.
نیکِلْسون (خاورشناس معروف): بنی امیّه، سرکش و مستبد بودند، قوانین اسلامی را نادیده انگاشتند و مسلمین را خوار نمودند … و چون تاریخ را بررسی کنیم، گوید: دین بر ضدّ فرمانفرمایی تشریفاتی قیام کرد و حکومت دینی در مقابل امپراطوری ایستادگی نمود. بنابراین، تاریخ از روی انصاف حکم می کند که خون حسین علیه السلام به گردن بنی  امیّه است.
سر پرسی سایکسْ (خاورشناس انگلیسی): حقیقتاً آن شجاعت و دلاوری که این عدّۀ قلیل از خود بروز دادند، به درجه ای بوده است که در تمام این قرون متمادی هر کسی که آن را شنید، بی اختیار زبان به تحسین و آفرین گشود. این یک مشت مردم دلیر غیرتمند، مانند مدافعان ترموپیل، نامی بلند غیرقابل زوال برای خود تا ابد باقی گذاشتند.
تاملاس توندون (هندو، رئیس سابق کنگره ملّی هندوستان): این فداکاری های عالی از قبیل شهادت امام حسین علیه السلام سطح فکر بشریت را ارتقا بخشیده است و خاطرهء آن شایسته است همیشه باقی بماند.
منبع: سایت تخصصی امام حسین علیه السلام
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 18
  • کل نظرات : 3
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 24
  • آی پی امروز : 15
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 17
  • باردید دیروز : 5
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 17
  • بازدید ماه : 45
  • بازدید سال : 834
  • بازدید کلی : 23,434
  • کدهای اختصاصی
    قفس دانلود فیلم